dijous, 8 de març del 2012

La Rotllana en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora


El dijous 8 de març ens vem reunir per commemorar el dia de la dona treballadora.

La Marta Reche, mare de l'Espai Nadó i advocada, ens va llegir l'article "Lo que no nos dijeron cuando estabamos embarazadas" de la periodista i mare Anna Sabater.


Diu l'Anna a l'article "Y llega ese momento, en el que pasados los cuatro o cinco meses del permiso de maternidad, la mujer se da cuenta de que aquello que había planeado acerca de la conciliación familiar de la vida laboral es una falacia. Sufre el hecho de que la separación feliz de su criatura no existe, porque todavía es pronto para que sus energías fluyan distantes, para que cada uno de los dos pueda recorrer un camino por separado.

Y como madre empieza a observar el mundo exterior como una jungla que no entiende de la relación tan especial y profunda que tiene con ese pequeño que le sonríe, especialmente a ella, y al que lleva pegado todo el tiempo del mundo.

Y superadas todas las dificultades, descubre que la engañaron, que no fueron unos meses y vuelta a la normalidad, que ahora su realidad es radicalmente distinta y que tiene que adaptarse a otro ritmo que es el que él impone. Que es otra mujer distinta que poco tiene que ver con la que llevaba ese ritmo imparable y tenía las metas profesionales tan claras."



Va donar peu a obrir una rotllana molt reivindicativa. Vem parlar de com ens organitzem a la tornada a la feina i també de les nostres emocions quan ens hem de reincorporar. Per què la societat no protegeix la maternitat més enllà del quatre primer mesos de vida? Qui vetlla pels drets dels bebès a tenir uns primers mesos de vida amb les seves necessitats emocionals i afectives cobertes?

A continuació, vem llegir el Manifest Reivindicatiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora del Grup Mares d'Orient de Granollers i ens vem adherir a la recollida de signatures per presentar a l'administració local.

És voluntat de l'Espai Nadó estar en plena col.laboració amb tots els agents socials que promouen la sensibilització de la societat entorn al fet matern i de la criança respectuosa amb les necessitats dels nadons.

Per això, us donem les gràcies per la trobada d'ahí que va ser molt especial!

Si teniu dubtes, voleu fer suggeriments i propostes o seguir les nostres activitats, podeu enviar un correu electrònic a:  lesfranqueses.espai.nado@gmail.com o buscar-nos al Facebook 

Atentament,



 
Associació Espai Nadó, Les Franqueses, Grup de Lactància i Criança Respectuosa amb la col.laboració del Patronat de Cultura, Infància i Joventut de Les Franqueses del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada