dimarts, 17 de desembre del 2013

12 de desembre: Taller "fem pa"

Dijous passat vam aprendre a fer pa!

Aquí teniu les fotos de la sessió i la recepta:























RECEPTA DE PA BLANC
Hi ha moltes variants per a la elaboració del pa blanc; Aquesta és la que nosaltres hem escollit per fer i que esperem que us agradi:
Ingredients:
500gr de farina
350- 370 ml d’aigua tèbia
20gr de llevat fresc
2 culleradetes de sal
Preparació:
  • Diluirem el llevat en uns 50ml d’aigua tèbia i deixarem reposar 5 minuts.
  • Mesclarem bé la farina i la sal i formarem amb un volcà amb un forat al centre on poc a poc anirem afegint l’aigua tèbia.
  • Amb els dits a mode de batedora, començarem a fer cercles concèntrics, de dins cap a fora, de manera que anem incorporant a cada volta, una miqueta més de farina. (millor reservar una miqueta d’aigua per si ens fes falta al final)
  • Afegirem el llevat diluit i seguirem amassant bé, sobre una superficie enfarinada, durant 8-10 min. Rectificarem amb l’aigua reservada o amb una mica de farina si ens hagués quedat la pasta massa seca o massa enganxosa. Es sap que està a punt, quan queda com una bola i no s’enganxa als dits.
  • Deixarem que reposi durant 1-2h a una temperatura d’uns 25 ºC (aprop d’alguna font de calor), sobre una safata o recipient espaiós, ben tapat amb un drap o paper plàstic, (no embolicar la massa, perquè no pujaria bé).
  • Tornarem a amassar una mica més i la deixarem reposar tapada 1h més. Podriem aprofitar ja aquest moment per dividir la massa en dues o més porcions i donar-li forma. (però també ho podem fer després d’aquesta segona fermentació).
  • Passat aquest temps i per decorar-lo, podem fer alguns talls superficials amb un ganivet de serra ben esmolat, pintar la superficie amb aigua i sal, oli o simplement espolvorejar-li farina per sobre.
  • Ho possarem al forn, previament precalentat, a uns 200-220ºC durant uns 30-40 minuts. El temps de cocció dependrà del tamany i forma que li haguem donat. A la part inferior del forn, hi posarem un bol amb aigua perquè el pa guardi en tot moment el grau d’humitat idoni. Bon profit!


    Organitza Espai Nadó - Espai Infant de Les Franqueses amb la col·laboració del Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut de Les Franqueses del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada