dilluns, 4 de març del 2013

Receptes del tastet que vam fer el 31 de gener

Families,

Tal i com vam quedar el dijous 31 de gener, us poso aquí les receptes que ens han arribat per e-mail d'algunes mames que vam estar en aquest taller.

GALETES DE MANTEGA

250 gr. de farina
100 gr. de sucre
125 gr. de mantega pomada
50 ml. de llet
1 culleradeta de llevat en pols

1. En un bol barregeu amb una espàtula de fusta la farina, el llevat, el sucre, la mantega pomada i la llet freda. Treballeu la massa amb les mans i quan vegeu que es desenganxa de les parets del bol, traieu-la i poseu-la sobre el marbre de la cuina. Amasseu-la amb les mans, fins que quedi ben fina.
2. Enfarineu el marbre i esteneu amb un carró la pasta, que faci 3 mm de gruix. Talleu les galetes amb motlles de formes o amb un got per fer-ne rodones. 3. Poseu un silpat en una plàtera de forn. Poseu-hi les galetes l´una al costat de l'altra i coeu-les al forn escalfat 20 min a 180 ºC. 4. Els últims 3 minuts enceneu el gratinador perquè es durin per sobre. Traieu la safata del forn i separeu les galetes amb una espàtula. Deixeu-les refredar.
PA DE BRIOIX
Per la massa:
500 gr de farina
200 ml de llet (+una mica per pintar al final)
100 gr de sucre
1 pesic de sal
1 ou (+1rovell per pintar al final)
80 gr de mantega
1 cub de llevat fresc o un sobre de llevat sec

Com fer:
Escalfar una mica la llet i desfer la mantega en la llet.
Barrejar la resta d'ingredients i amasar durant uns 5 minuts.
Deixar reposar fins que la massa hagi doblat el seu volum (aproximadament).
Aquesta recepta és per fer "bollitos", pero els hi podeu donar la forma que vulgueu. Jo dijous vaig fer forma de ninot que els hi agrada molt als nens ;-)
Una vegada donat forma, es pinten amb una barreja de rovell d'ou i llet i es posen al forn fins que agafin una mica de color.
ARRÒS AMB LLET
Ingredients:
- 2 tasses de llet
- 5 cullerades d'arròs
- 1 branqueta de canyella
- 6 cullerades de sucre
Preparació (en microones):
- Posar en un recipient la llet, got i mig d'aigua i el sucre. Tapar i coure 5 minuts.
- Afegir l'arròs i la canyella. Coure 25 min. removent a mitja cocció.
- Deixar reposar. Servir fred.
Si es vol escampar-xocolata ratllat (o cacau).

PASTIS DE PASTANAGA, GALETES I COCO

INGREDIENTS
Galetes tipus maria
250 gr pastanaga
250 gr sucre
1 paquet coco ratllat
Pelar i tallar la pastanaga i coure-la amb aigua o al vapor fins que estigui ben tova. Triturar-la amb el sucre i mig paquet de coco.
Sucar les galetes amb aigua i fer una primera capa al motlle, a sobre possar una capa de la barreja anterior, despres una altre capa de galetes sucades amb aigua i una altre de barreja...acabar amb una capa de barreja i posar coco ratllat per sobre.
Posar el pastis a la nevera unes hores. Servir.
Truquillo: d'un dia per l'altre esta mes bo, pero el podeu pel mateix dia ficant-lo 20 minuts al congelador i despres a la nevera fins a servir).

POWER BALLS

INGREDIENTS:
200 gr datils
200 gr anous
200 gr avellanes
5 cullarades soperes de sirope d'agave
30-40 gr cacao en pols

Treure el pinyol als datils. Triturar  ben triturat els fruits secs, barrejar i afegir les cullerades d'agave, barrejar. Dividir la masa en dos, i en una afegir-hi el cacao en pols, barrejar.

Fer les boletes que es poden menjar tal qual o rebossades amb coco, cacao, sucre...

COMPOTA DE CODONY

3 o 4 codonys segons la mida
1/2 got d'aigua per cada codony
un pessic de sucre de canya panela per cada codony
una branca de canyella

Pelar i tallar els codonys en daus. Posar-los en un cassó amb mig got d’aigua per cada codony, uns 6 grams de sucre de canya (depenent de la dolçor que vulgueu aconseguir, aquesta és la justa per neutralitzar l’amargor del codony) i una branca de canyella. Quan arribi a ebullició deixar 20 minuts a foc mitjà. La consistència i el color del codony canvia. Si està un xic dur deixeu-la una minuts més!


BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada